Skincare | Ihonhoito

Herkästä vahvaksi - näin hoidat herkkää ihoa

Find strength in the sensitive – how to care for your sensitive skin
Find strength in the sensitive – how to care for your sensitive skin

Tuntuuko iho ärtyneeltä ja kuivan kiristelevältä? Punoittaako ihosi herkästi?

Jos iho ärtyy, kuivuu ja punoittaa, se voi hyötyä herkän ihon kosmetiikasta. Nordic Sensitive [Herkkä] -ihonhoitosarja auttaa rauhoittamaan, kosteuttamaan ja suojaamaan herkkää ihoa sekä vahvistamaan sen luontaista suojaa. Lue, miten hoidat ja vahvistat herkkää ihoa oikein.

Lumene FI

Moni suomalainen kokee olevansa herkkäihoinen. Herkkä iho ärtyy helposti ja reagoi vahvasti ulkoisiin ärsykkeisiin, kuten lämpötilan vaihteluun, UV-säteilyyn, kosmetiikkaan tai jopa vaatteiden kosketukseen. Iho saattaa kuivua, kiristellä ja punoittaa. Herkkä iho ei ole ihotyyppi, mutta mikä tahansa ihotyyppi voi herkistyä tilapäisesti monestakin syystä.

Nordic Sensitive [Herkkä] -ihonhoitosarja on kehitetty erityisesti herkälle iholle yhteistyössä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa. Sarjan tuotteet auttavat rauhoittamaan ja kosteuttamaan ihoa sekä vahvistamaan ihon mikrobiomia ja tukemaan sitä vuoden ympäri. Sarjaan kuuluu viisi hajusteetonta ja vegaanista, ihoa hellivää tuotetta.

3 tapaa vahvistaa herkkää ihoa

1. Kosteuta

Herkästä ihosta puuttuu usein keramideja. Ne ovat ihossa luonnostaan olevia lipidejä eli rasvahappoja, jotka ylläpitävät ihon kosteustasapainoa ja saavat ihon näyttämään hyvinvoivalta. Kun keramideja puuttuu, iho voi kuivua ja kiristellä, ja siihen saattaa ilmestyä ennenaikaisia juonteita ja ryppyjä.

Nordic Sensitive [Herkkä] -ihonhoitosarjan tuotteet sisältävät pohjoisia kaurakeramideja, jotka vahvistavat ihon suojakerrosta. LUMENEn hyödyntämä luonnollista alkuperää oleva kaurauute sisältää luonnostaan keramideja AP, NP ja EOP, jotka ovat identtisiä ihossa oleville keramideille. Pohjoiset kaurakeramidit on valmistettu kestävällä tavalla kasvatetusta kaurasta ja tuotettu elintarviketeollisuuden sivuvirroista.

2. Rauhoita ihoa

Herkän ihon hoitoa ei kannata arastella tai lopettaa. Sen sijaan olisi hyvä valita herkälle iholle sopivat tuotteet. Herkkä iho kaipaa hellävaraista puhdistusta, kosteutusta ja suojaa. Rauhoittavat ja kosteuttavat ainesosat auttavat helpottamaan epämukavaa tunnetta ja punoitusta iholla. Hajusteet voivat ärsyttää herkkää ihoa, joten kannattaa suosia hajusteettomia koostumuksia.

Hajusteettoman Nordic Sensitive [Herkkä] -ihonhoitosarjan tuotteissa on ihoa rauhoittavaa ja hoitavaa pohjoista mustikkaa. LUMENEn käyttämä mustikansiemenöljy on luonnollinen E-vitamiinin lähde, joka suojaa ja hoitaa ihoa. Mustikansiemenöljy on tuotettu kestävästi suomalaisista luonnonmustikoista niiden siemenistä uuttamalla. Siemenet saadaan suomalaisen elintarviketeollisuuden sivuvirtana.

3. Vahvista suojaa

Herkän ihon mikrobiomi eli luontainen suojakerros on usein epätasapainossa, jolloin iho ei pysty suojautumaan ulkoisia tekijöitä vastaan ihanteellisesti.

Nordic Sensitive [Herkkä] -ihonhoitosarjan tuotteet sisältävät pohjoista kauraksylitolia, jolla on prebioottisia ominaisuuksia. Prebiootit tasapainottavat ihon mikrobiomia edistämällä ihon hyvinvoinnille tärkeiden bakteerien kasvua. Kun ihon mikrobiomi on tasapainossa, iholla on parhaat edellytykset näyttää hyvinvoivalta ja terveeltä.

Kauraksylitoli on suomalainen innovaatio. Uusi valmistusteknologia mahdollistaa ksylitolin valmistamisen kotimaisen kauran kuorista, jotka saadaan suomalaisen elintarviketeollisuuden sivuvirtatuotteena.

Kokeile näitä

Esillä artikkelissa

Lisää luettavaa