Ingredients | Raaka-aineet

4 tapaa, jolla hedelmähapot tekevät hyvää iholle

Hedelmähapot kuorivat ihoa hellävaraisesti ja auttavat kirkastamaan sitä. Tunnetko jo eri hapot ja sen, miten ne vaikuttavat ihoon?

Lukuaika: 2 minuuttia

4 reasons why fruit acids are good for your skin
4 reasons why fruit acids are good for your skin

Kosmetiikassa käytettävät hedelmähapot ovat nimensä mukaisesti happoja, joita esiintyy luonnostaan hedelmissä.

AHA-happoja on myös marjoissa, maidossa ja sokeriruo’ossa. Kosmetiikassa käytetään erilaisia happoja, kuten AHA ja PHA. Niitä voi olla tuotteissa joko erikseen tai yhdessä. Hedelmähappoja käytetään sekä iholle jätettävissä että iholta poistettavissa kosmetiikkatuotteissa.

AHA-happoihin eli alfahydroksihappoihin kuuluvat glykolihappo, mantelihappo, maitohappo, viinihappo, sitruunahappo ja omenahappo. LUMENE käyttää tuotteissaan muun muassa fermentoidusta lakasta saatavia AHA-happoja. Lakan hidas fermentointiprosessi kymmenkertaistaa hellävaraisten hedelmähappojen pitoisuuden.

PHA-hapot eli polyhydroksihapot ovat hedelmähapoista hellävaraisimpia, joten ne sopivat erityisen hyvin myös herkälle iholle. PHA-happojen molekyylikoko on suurempi kuin AHA-happojen, minkä vuoksi polyhydroksihappo imeytyy ihoon hitaammin eikä ärsytä sitä. LUMENEn tuotteissaan käyttämä kasviperäinen polyhydroksihappo on nimeltään glukonolaktoni.

Lumene FI

Näin hedelmähapot vaikuttavat ihoon

  1. Ne kuorivat ihoa. Kaikki hedelmähapot kuorivat ihon pintaa, mikä poistaa kuivaa ihosolukkoa. Lisäksi hapot nopeuttavat ihosolujen uusiutumista. Tämän seurauksena ihon pinta tasoittuu ja tuntuu pehmeämmältä. Ihon kuoriminen voi helpottaa ihonhoitotuotteiden imeytymistä ihoon ja edistää ihon kuntoa myös siten.
  2. Ne kirkastavat ihoa. AHA-hapot auttavat tuomaan iholle hehkua ja heleyttämään sitä. Lisäksi hapot auttavat haalistamaan ihon pigmenttimuutoksia.
  3. Ne kosteuttavat. AHA- ja PHA-hapoilla on kyky sitoa kosteutta ihoon. Ne auttavat kosteuttamaan kuivaa ihoa ja siten myös häivyttämään ihon pinnallisia ryppyjä ja juonteita.
  4. PHA-hapot myös suojaavat. Polyhydroksihapot toimivat myös tehokkaina antioksidantteina, jotka auttavat neutraloimaan ihosoluja hapettavia vapaita radikaaleja. Näin ollen PHA-hapot auttavat myös suojaamaan ihoa.

Muista tämä!

AHA‑hapot voivat herkistää ihoa UV‑säteille. Käytä aurinkosuojavoidetta, suojaavaa vaatetusta ja rajoita auringossa oloa AHA‑happoja sisältävän tuotteen käytön aikana ja viikko sen jälkeen.

Lisää luettavaa