Sustainability | Vastuullisuus

LUMENEn biopohjainen pakkaus

LUMENE tuo ensimmäisenä kauneusbrändinä myyntiin biopohjaisen kasvovoidepakkauksen, jonka purkki ja etiketti on tehty suomalaisen metsäteollisuuden sivuvirroista.

Lukuaika: 2 minuuttia

Lumene FI
Lumene FI

LUMENE tuo ensimmäisenä kauneusbrändinä myyntiin biopohjaisen kasvovoidepakkauksen, jonka purkki ja etiketti on tehty suomalaisen metsäteollisuuden sivuvirroista*.

Kiertotalouden pohjoismainen edelläkävijä LUMENE hyödyntää nyt teollisuuden sivuvirtoja myös kosmetiikan pakkauksissa ja esittelee biopohjaisen kasvovoidepurkin. Yritys on hyödyntänyt suomalaisen elintarvike- ja metsäteollisuuden sivuvirroista kehitettyjä raaka-aineita kosmetiikassa jo yli 20 vuotta. Nyt kiertotalous korostuu yhä enemmän myös pakkauksissa.‌

LUMENE edistää kiertotaloutta vaihtamalla kaikki 50 millilitran muovipurkit ihonhoidon ydintuotesarjoissaan uuteen, biopohjaiseen vaihtoehtoon. Ensimmäiseksi se lanseerataan Nordic-C [Valo] -sarjan kosteusvoiteisiin.

Millainen uusi biopohjainen purkki on?

  • Se valmistetaan mäntyöljystä saatavasta biopohjaisesta raaka-aineesta, jota käytetään muovituotannon raaka-aineena. Mäntyöljy saadaan sellunvalmistuksen sivuvirtana suomalaisesta metsäteollisuudesta.

  • Se on 97-prosenttisesti biopohjainen. Voidepurkki, sen kansi ja etiketti ovat täysin biopohjaisia. Kannen sisällä olevan tiivisteen pehmeä muoviosa on yhä fossiilipohjaista muovia, mikä muodostaa kolme prosenttia purkin kokonaispainosta. Tätä tiivisteen osaa ei ole toistaiseksi mahdollista saada biopohjaisena.

  • Se näyttää ja tuntuu samalta sekä toimii samalla tavalla kuin LUMENEn aiempi kevyt fossiilipohjainen purkki. Kasvovoide säilyy biopohjaisessa purkissa yhtä turvallisesti. Voidepakkaus on monomateriaalia eli tehty yhdestä muovilaadusta ja siksi helposti kierrätettävä.
Lumene FI
Lumene FI

Miksi kannattaa valita biopohjainen purkki?

  • Se pienentää hiilijalanjälkeä. LUMENEn kosteusvoiteissa pakkauksen osuus on keskimäärin yli kolmanneksen tuotteen kokonaishiilijalanjäljestä. Eniten käytettyä 50 ml:n voidepurkkia tehdään 1,5 miljoonaa kappaletta vuodessa. Kun fossiilipohjainen muovi korvataan biopohjaisella muovilla, pakkauksen hiilidioksidipäästöt vähenevät merkittävästi. Uusi biopohjainen purkki pienentää hiilijalanjälkeä.‌

  • Se säästää fossiilisia raaka-aineita, jotka lisäävät hiilijalanjälkeä. Koska uusi biopohjainen purkki valmistetaan sivuvirtamateriaalista, metsien lisähakkuita ei tarvita.‌

  • Se edistää kiertotaloutta. LUMENE hyödyntää mahdollisimman paljon kierrätettyä muovia ja uusiutuvia materiaaleja. Jo aiemmin yritys on ottanut käyttöön kevyemmät voidepurkit, täyttöpakkaukset sekä hyödyntänyt muita kierrätettyjä ja biopohjaisia materiaaleja.

  • Se on helppo kierrättää. LUMENE haluaa lisätä pakkausten kierrätettävyyttä. Biopohjainen kasvovoidepurkki on kokonaan PP-muovisena yhtä materiaalia ja siten täysin kierrätettävä. Se lajitellaan tyhjänä muovinkeräykseen. ‌

* massataseeseen perustuva sertifioitu arvoketju

Muuta luettavaa