Ingredients | Raaka-aineetSkincare | Ihonhoito

Lisää hehkua! 5 syytä käyttää C-vitamiinia

Kaipaatko ihollesi lisää kimmoisuutta, heleyttä tai suojaa? Tai huolettaako tummat silmänaluset? Silloin C-vitamiini on sinulle loistava raaka-aine. Se sopii kaikille ihotyypeille ja kaikenikäisille.
Glow glow glow! 5 reasons to use vitamin C
Glow glow glow! 5 reasons to use vitamin C

Näin C-vitamiini vaikuttaa ihoon

  1. Se kirkastaa ihoa. C-vitamiini auttaa kirkastamaan ja tasoittamaan ihonsävyä. Melaniinia voi erittyä paikallisesti liikaa, jolloin syntyy hyperpigmentaatiota eli pigmenttiläiskiä. C-vitamiini auttaa vaalentamaan pigmenttimuutoksia ja ennaltaehkäisemään niitä. Lisäksi se auttaa haalistamaan aknen tai satunnaisten näppyjen jättämiä tummia arpia. C-vitamiinista voi saada apua myös tummiin silmänalusiin: kokeile C-vitamiinipitoista silmänympärysvoidetta.
  2. Se heleyttää ihoa. C-vitamiinin tuomasta hehkusta hyötyvät kaikki – myös ne, joiden iholla ei ole pigmenttimuutoksia. Kokeile C-vitamiinia myös, jos iho näyttää samealta tai väsyneeltä esimerkiksi stressaavan ajanjakson tai sairastelun jälkeen. C-vitamiini auttaa heleyttämään ja virkistämään ihoa nopeasti.
  3. Se kiinteyttää ihoa. C-vitamiinilla on tärkeä rooli ihon täyteläistäjänä, sillä se osallistuu ihon kollageenisynteesiin. Ilman C-vitamiinia elimistössä ei synny kollageenia, joka pitää ihon täyteläisenä ja kimmoisana. Elimistössä syntyy kollageenia luonnostaan, mutta sen tuotanto alkaa hiipua asteittain 25 ikävuoden jälkeen. Jos haluat edistää ihosi pysymistä nuorekkaan kiinteänä, C-vitamiinia kannattaa sivellä iholle myös purkista.
  4. Se uudistaa ihoa. Terve iho tarvitsee C-vitamiinia, sillä se auttaa uudistamaan kudoksia.
  5. Se suojaa ihoa. C-vitamiini on voimakas antioksidantti, joka auttaa suojaamaan ihosoluja hapettumiselta. Hapettuminen taas ikäännyttää ihoa ennenaikaisesti. Auringon UV-säteily ja ilmansaasteet kiihdyttävät solujen hapettumista, joten C-vitamiinia sisältävä seerumi tai voide kannattaa ottaa käyttöön ympäri vuoden. Yksi C-vitamiinin hieno puoli on, että sitä voi käyttää iholla huoletta sekä päivällä että illalla. Ainesosa ei siis herkistä ihoa UV-säteille. Muista silti, ettei C-vitamiini korvaa suojakertoimellista aurinkosuojatuotetta, joten käytä iholla molempia.
Osta nyt

C-vitamiini auttaa kiinteyttämään ja suojaamaan ihoa samalla saaden sen näyttämään heleältä. LUMENE käyttää tuotteissaan Lakkaa, joka sisältää luonnostaan runsaasti C-vitamiinia.

Lumene FI
Lumene FI

C-vitamiini

Mikä muoto kannattaa valita?

C-vitamiinia käytetään kosmetiikassa monissa eri muodoissa, ja muodolla onkin iso merkitys. Puhdas C-vitamiini eli askorbiinihappo imeytyy ihoon heikosti ja menettää helposti tehonsa valon ja hapen vaikutuksesta. Lisäksi puhdas askorbiinihappo säilyy huonosti tuotteissa, joissa on vettä. C-vitamiinista ei ole hyötyä iholle, jos se ehtii hajota. Näistä syistä C-vitamiini on Lumenen tuotteissa stabiloidussa eli vakaassa muodossa, joka imeytyy ihoon ihanteellisesti, säilyttää tehonsa käytössä eikä ärsytä ihoa. Lumenen suosimia C-vitamiinin johdannaisia ovat askorbyyliglukosidi (ascorbyl glucoside) ja magnesiumaskorbyylifosfaatti (magnesium ascorbyl phosphate sekä askorbyylitetraisopalmitaatti (ascorbyl tetraisopalmitate).

Kokeile näitä

C-vitamiini

Ihoa hoitavat meikit

Valmiina hehkumaan! Invisible Illumination -tuotesarjan suosikeilla tuot hehkua ihollesi sekä välittömästi että pitkällä aikavälillä.

Tutustu
Lumene FI
Lumene FI

Lisää luettavaa